CULTIU ECO

L’agricultura ecològica té com a objectiu aconseguir aliments de màxima qualitat respectant el medi ambient i conservant la fertilitat del sòl.

Per nosaltres produir aliments ecològics va més enllà d’aconseguir aliments saludables. Produir ecològic és cuidar i preservar el nostre planeta, és un compromís i una responsabilitat.

Per arribar fins aquí ens ha calgut formar-nos i entendre que el canvi passa per uns processos molt curosos i sistemàtics, però alhora, per l’aprenentatge d’observar allò què ens diu la natura.

Quins avantatges té el cultiu ECO?

1. Productes saludables. Estan lliures de pesticides, adobs químics, additius i conservants. Han estat cultivats amb adobs naturals per enriquir i dotar de vida la terra; amb fauna auxiliar per al control de plagues i malalties; i amb les estructures òptimes i necessàries per al control d’humitat i temperatura. Les fruites ecològiques NO CAL PELAR-LES.

2. Són productes 100% naturals. No han estat modificats ni químicament ni genèticament.

3. Fomenta la qualitat no la quantitat. Els productes conreats de forma ecològica conserven millor el sabor perque s’ha respectat els cicles de creixement que la planta necessita per completar la maduració, aportant al producte qualitat en nutrients i en sabor.

4. Incrementa la biodiversitat. La producció ecològica  no fa mal a altres espècies de flora i fauna que envoltin el cultiu, tot el contrari, tota forma de vida es pot considerar una aliada i és incorporada en l’ecosistema del cultiu. Es realitza pràctiques com: la plantació de tanques per evitar contaminacions o es manté flora arvense als marges que actua com a refugi de fauna útil.

5. Ajuda a preservar l’entorn. Evitant els fitosanitaris i els productes químics es redueix la contaminació de la terra, l’aire i l’aigua.


Comptem amb les següents certificacions:

ECO (Organisme de control CCPAE) i GLOBAL GAP

Cap a una agricultura regenerativa i biodinàmica

Actualment estem formant-nos sobre el que es coneix per agricultura biodinàmica, una mirada holística de l’ agricultura en la qual la vitalitat és la prioritat.

Els agricultors biodinàmics retornen més a la terra del que en treuen quan la conreen. La finca es considera com un organisme en el qual les plantes, animals i humans viuen en harmonia.

Compartim un dels objectius principals de l’agricultura regenerativa, el de preservar i millorar la fertilitat del sòl. L’agricultura regenerativa descriu pràctiques agrícoles que reverteixen el canvi climàtic mitjançant la restauració de la matèria orgànica i de la biodiversitat del sòl degradat. Utilitzem pràctiques recomanades com afavorir les cobertes vegetals o l’aplicació del compost a la terra.